Boxspring

3 Minuten Gepost op:


Over ons

[QAD] Online shoppersblog Hallo, ik ben Stacey en welkom op mijn blog. Met veel plezier schrijf ik op deze blog over alles wat met online shopping te maken heeft. Ik ben een ervaren personal shopper en naast mijn werk ben ik actief op deze blog en deel ik mijn ervaringen. Daarnaast geef ik tips over wat de beste webwinkels zijn en hoe je online kunt genieten van de beste kortingen. Alles wat je wilt weten over producten die ik heb gekocht en kan aanbevelen vindt je op deze blog. Online shopping is een wonderenwereld die ik graag beter wil belichten. Wees welkom op mijn blog en lees alles online winkelen.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

De Expresso jurk
28 maart 2018
Boxspring
4 januari 2018

Een boxspring kopen

Bedden zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld bedframes met een bedbodem, waar dan het matras op komt te liggen. Het voordeel van hiervan, is dat als het matras nog goed is, je het frame eventueel kunt vernieuwen. Ook zijn er waterbedden die de vorm van je lichaam aannemen, maar door het gewicht aan water wat moeilijker te onderhouden. Dan zijn er nog boxsprings. De boxspring behoort tot de meest populairste bedden van het moment. Meestal maken hotels gebruik van boxsprings omdat deze gemakkelijk zijn, compact en toch heerlijk liggen.

Wat is een boxspring? 

Een boxspring bestaat uit een frame, met daar bovenop een boxspringbodem. Deze boxspringbodem is voorzien van een binnen- of pocketvering. Bovenop deze boxspringbodem ligt een matras, ook voorzien van een binnenvering of een pocketvering. Hier op ligt dan een dunne topdekmatras. Er zijn ook goedkopere 'boxsprings' waarbij het frame en de boxspringbodem één geheel vormen en geen vering bevat. Dit is dus gewoon een platte bodem waar een matras op ligt en mag eigenlijk geen boxspring genoemd worden. 

Soorten boxspings

Hoewel er niet veel verschil inzit, zijn er toch enkele soorten boxsprings waar je onderscheidt in kan maken: ten eerste is er de vlakke boxspring. Dit is de standaard boxspring, zoals in bovenstaande alinea genoemd. Dit is de bekendste, met een dubbele matras. Dan is er de elektrische boxspring. Deze boxspring bestaat vaak uit twee matrassen, zodat beide matrassen onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden. De bodem is flexibel en voorzien van een motor, zodat het hoofdeinde en het voeteinde bewogen kunnen worden. Op de beide matrassen komt dan vaak nog een speciale topdekmatras, zodat het één matras lijkt. Er zijn ook nog Scandinavische boxsprings. Dit is een luxere versie van de standaard boxspring, met matrassen die van stof voorzien zijn en de topdekmatras is vaak gevuld met luxe vulling, zoals paardenhaar. 

Soorten matrassen

De matrassen, zowel voor de boxspringbodem, als de matras zelf, zijn het belangrijkste bij boxsprings. Het is daarom belangrijk een goede keuze te maken welk soort matras je kiest. Er is een binnenveringsmatras en een pocketveermatras. De binnenzijde van beide matrassen ziet er hetzelfde uit, met metalen veren, die in het midden smal zijn en groter worden, naarmate ze de buitenkant van de matras bereiken. Het verschil zit hem in het feit dat de veren in een binnenveringsmatras met elkaar zijn verbonden met een spiraalveer. De veren in de pocketmatras zijn individueel met elkaar verbonden en zitten de veren per stuk verpakt in textielhoesjes. Dit voorkomt het kraken van de matras. Een pocketmatras is door deze constructie ook stabieler.

Voor meer informatie spreek met Van der Bijl Bedden en  Interieur.

• Tags: • 443 Woorden